Cum obții Certificado de Empadronamiento în Spania

Atunci când te muți în Spania, există o serie de lucruri pe care trebuie să le faci pentru a deveni un rezident legal complet. Unul dintre aceste aspecte esențiale este Empadronamiento, cunoscut și sub denumirea de Padrón.

De ce este necesar să faci toate aceste lucruri? Este cu adevărat esențial? Obținerea empadronamentului este practic procesul de a notifica consiliului local locul în care locuiești. Procesul este simplu și necesar atât pentru spanioli, cât și pentru expați, deoarece adaugă numele și adresa ta în recensământul orașului în care locuiești și este un prerequisit pentru multe formalități administrative în Spania, inclusiv obținerea unui număr de asigurare socială, accesul la asistența medicală publică, depunerea cererii de rezidență sau căsătorie.

Cum poți obține empadronamiento?

Pentru a începe acest proces, trebuie să completezi un formular cunoscut în spaniolă sub denumirea „Solicitud de Empadronamiento” și să-l depui la „Oficina de empadronamiento” locală. Formularul poate varia ușor în funcție de regiunea Spaniei în care locuiești, iar în unele regiuni, precum Madrid, vei avea nevoie să programezi o întâlnire online. Pentru mai multe informații, verifică site-ul consiliului local.

Ce documente sunt necesare pentru înregistrare?

Atunci când te prezinți la consiliul local cu formularul de cerere completat, trebuie să ai și alte documente.

  1. Dovada identității (cum ar fi pașaportul): Copie + Original
  2. Dovada reședinței (sub formă de factură de utilități sau contract de închiriere): Copie + Original
    • Valabilitatea este de 3Luni de la data emiterii.
Distribuie articolul:

Articole Similare