Ce este un NIE?

NIE este tradus ca Număr de Identificare pentru Străini (sau Número de Identificación de Extranjero, număr NIE). Numărul NIE este numărul legal atribuit de Poliția Națională Spaniolă rezidenților străini care nu au cetățenie spaniolă, astfel încât aceștia să poată desfășura activități legale în Spania, cum ar fi închirierea unei proprietăți, achiziționarea utilităților, etc…


Cererea pentru NIE

Cererile pentru NIE pot fi depuse atât în timpul șederii, cât și în timpul vizitelor în Spania, la biroul corespunzător al Poliției Naționale Spaniole dedicat documentației străine (faceți clic pentru o listă oficială). De asemenea, puteți solicita un număr NIE la ambasada spaniolă din țara dumneavoastră.

În Spania, numărul NIE poate fi solicitat fie de către dumneavoastră, fie prin intermediul unei figuri autorizate (avocați, gestori, solicitanți, rude sau prieteni) care dețin o procură spaniolă; toți aceștia își promovează serviciile online. Procedurile pot diferi ușor în funcție de regiune.


Cerințe pentru NIE

Acesta este un aspect asupra căruia trebuie să întrebați la biroul relevant unde veți solicita numărul NIE. Tipul de cerințe poate varia de la un birou la altul, deși în general veți avea nevoie de:

  1. Formular de cerere pentru NIE: Formular EX 15
  2. Pașaport (valabil și neexpirat): Copie + Original
  3. Taxă Guvernamentală (aproximativ 10,00€ în 2024), pe care trebuie să o plătiți la bancă utilizând un formular: 790 NIE
    • *Notă: Deși formularul NIE 790 poate fi descărcat de pe internet, unele posturi de poliție pot solicita formularul NIE tradițional pe hârtie, pe care îl puteți obține de la orice post de poliție național care se ocupă de documentația străină.

Distribuie articolul:

Articole Similare